Ronald van Schepen

Ronald van Schepen werd in 1971 geboren in het Friese dorpje Beetgum. Hij wist zich in zijn jonge jaren te omringen door vele bekende kunstenaars uit het noorden. Zo volgde hij diverse privélessen bij o.a. Jan Jetten en Jenny Bakker.
Zijn schilderkunst is vaak krachtig en kleurrijk,  waarin hij verschillende technieken gebruikt. Ieder schilderij trekt de aandacht naar zich toe en neemt je mee in zijn kleuren spel. De laatste jaren is Ronald zich vooral gaan richten op het driedimensionaal werk , in de vorm van keramiek en brons. Hiervoor heeft hij diverse privélessen gevolgd van beeldend kunstenares Eldo Tenpierik. Zijn inspiratie voor dit werk haalt hij uit persoonlijke gebeurtenissen, muziek en oude mythische verhalen. Dit maakt hij visueel en zo ontstaat er een samenspel van hedendaagse kunstvormen en traditionele vormen. Hierdoor ontstaat er een mooie spanning,  maar toch ook  balans tussen het verleden en nu.

Hij vindt het belangrijk dat de kunstwerken die ontstaan uit zijn onderbewustzijn, samen met datgene wat hij voelt en waarneemt, de toeschouwer zullen boeien en blijven boeien.